Videotuotannon perusteet

Kurssi on suunnattu pienille 1-4 henkilön osallistujamäärille, jotta pystymme olemaan kurssipaikallla riittävän väljästi. Muistathan osallistua kurssille vain terveenä ja vallitsevat rajoitukset huomioiden!

Kurssi rohkaisee hyödyntämään digitaalisia videokameroita ja editoimaan niillä kuvatuista aineistoista nettijulkaisuja. Opit tekniikan, kameran käytön, valaisun, äänittämisen, editoinnin ja julkaisemisen.

Videotuotannon kalustoa

Käytössämme on kaikki uusimmat mielenkiintoisimmat kamerat Samsung, iPhone, Hero action, Sony XDCAM, Canon digijärkkärit lisävarusteineen ja videoeditoriksi Adobe Premiere. Näytämme miten videovalo ja kunnon mikrofoni nostavat tulevat kuvauksesi kotivideotasolta kehuja saavalle tasolle. Kurssiin liittyvä omakohtainen harjoittelu varmistaa, että selviydyt videoesityksen tekemisestä.

Kurssimateriaalina on upea nelivärinen kirja PDF-muodossa. Muistiinpanoja ei tarvitse tehdä, koska kaikki puhutut asiat löytyvät kurssimateriaalista. Tämä mahdollistaa asioiden nopeamman käsittelyn.

Keskitymme oleelliseen. Kuten tiedetään, videotekniikat ovat kehittyneet kameroissa, tuotannossa, elokuvissa ja somessa yhdeksi maailman monimutkaisemmista tuotantoalojen joukoksi. Ei syytä huoleen. Me keskitymme vain oleelliseen eli siihen miten teet nopeasti hyvännäköisen ja laadukkaan videoesityksen.

Kurssin käyneet ovat kehuneet erityisesti sitä, että ovat oppineet videoesitysten tekemisen ja siihen liittyvän tekniikan.

Kurssipaikka Nabeina Studio on jo itsessään kuin tutkimusmatka videotuotannon ytimeen. Näet monipuolisen kamera-, valaisu-, mikki- ja gimbal-valikoiman akustisoidussa tilassa.

Työpaja

Kurssin toiseen päivään sisältyy 2 tunnin työpajaosuus. Suositamme ottamaan mukaan oman kameran ja editointityöaseman. Omat laitteet eivät ole pakollisia, koska voit tehdä harjoitukset myös kurssin järjestäjän laitteistolla.

Yksipäiväinen kurssi

Videotuotantokurssin voi tilata myös yksipäiväisenä. Silloin asiat esitetään rivakasti ilman omakohtaista harjoittelua ja vähemmällä detalji/ tekniikkamäärällä.

Yrityskohtaiset kurssit hinnoitellaan osallistujamäärän ja sisällön räätälöintitarpeen perusteella. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous yrityksellesi!

Kouluttaja

Kouluttajana toimii DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy. Vesan YouTube kanavalla on lähes 30 000 seuraajaa ja 15 miljoonaa kävijää, ja sillä on onnistuttu tekemään merkittävää kansainvälistä kauppaa. Vesa on hyvin pitkän linjan inspiroiva kouluttaja, yksi kuuluisimmista tietoliikenne-, verkotus- ja digimediasektoreilla.

Ajankohdat
8.9.-9.9.2020, Nabeina Studio, Tampere
12.10.-13.10.2020, Nabeina Studio, Tampere
Kesto
2 päivää
Kouluttaja
DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy
Hinta
1390 € + alv
Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse.

Kurssin hintaan sisältyy opetuksen ja kurssimateriaalin lisäksi ohjelmaan merkityt tarjoilut. Pidätämme oikeudet hinta- ja sisältömuutoksiin.

Oma kurssi yritykseesi?

Kun osallistujia on useampia samasta yrityksestä, pyydä tarjous omasta kurssista. Yrityskohtaisilla kursseilla voimme paremmin huomioida juuri teidän kannalta oleellisia asioita.

Ohjelma

Päivä 1
9.15Aamukahvi
9.30DV-, HD- ja 4K-tekniikat
SD/HD/4K, PAL, pikselit, pakkaus, nopeus, laatu, 4.2.0, i/p, USB, USB-C, HDMI, Firewire, 4K/1080/720/576, FullHD/HDready, Mpeg2ts, Mpeg4avc, HEVC, H.265
11.00Digitaaliset videokamerat ja lisälaitteet
Kameratyypit, laatu, kenno, aukko, suljinnopeus, gain, manuaali / automatiikka, muistikortti / kovalevy, parhaat kamerat, kamerajalka / gimbal / drone
12.00Lounas
13.00Valaisu ja kuvaaminen
Videovalaisu, kova/pehmytvalo, päävalo/tasuri, valaisintyyppejä, ledivalo, viherkangaskuvaus, kamera-asetukset, valaisu- ja kuvausesimerkki.
14.00Iltapäiväkahvi
14.30Videoeditointi
Kuvattu aineisto projekti-ikkunaan, trimmaus monitori-ikkunassa, ryhmittely aikajanalle, suora leikkaus, ristikuva, työkaluikkunoiden hallinta, siirtymä- ja videoefektit, kerrokset, kuva kuvan päällä
15.30 - 16.30Videot Youtubeen ja sosiaaliseen mediaan
Streamaus, pakkkaaminen, julkaiseminen, Youtube/Facebook integraatio
Päivä 2
8.30Edistynyt editointi
Jälkikäsittelyn kalustotarpeet (työasemateho, kovalevyt, muisti, näytön ohjain, läppäri/torni, näyttö), aineiston siirto, trimmaus monitorissa, sequence-aikajanat, efektointi, viherkangas, alfakanava, maski, hidastus, tekstitys, DVD/Blu-Ray)
11.00Äänitys ja audioeditointi
Mikrofonit, XLR, äänittäminen, Zoom, nopea äänen ehostus, kohina/klip/pop/hum-poisto, normalisointi/ kompressio, taustamusiikki, ääniraidat
12.00Lounas
13.00Omakohtainen editointiharjoittelu
Editoidaan uutis/tiedotespotti. Kaappaaminen, kovalevyjen käyttö, projekti-ikkunan merkitys, trimmaustapoja, esityksen koostamistapoja, efektointitarpeita ja tekstitys
14.00Iltapäiväkahvi
14.30 - 15.30Omakohtainen harjoittelu (audio / julkaisu)
Ehostetaan puhujan ääni, tasataan äänenvoimakkuudet, lisätään taustamusiikki, julkaistaan.
Relevantum Oy • Y-tunnus 0864388-7 • Tampere • kurssit@relevantum.fi