Videotuotannon aloittaminen

Kurssi rohkaisee hyödyntämään digitaalisia videokameroita ja editoimaan niillä kuvatuista aineistoista nettijulkaisuja. Kurssilla perehdymme formaatteihin, tekniikoihin, kameratyyppeihin, kuvaamiseen, valaisuun, äänittämiseen, editointiin ja julkaisemiseen.

Kurssi piirtää selkeän kuvan videotuotannon vaiheista. Kurssilla opit ymmärtämään minkätyyppisellä kameralla, lisävarusteilla, valaisulla, mikrofoneilla, läppärillä ja editointisoftalla saat hoidettua oman tuotantosi.

Etäkurssille osallistumiseen tarvitset vain läppärin ja nettiyhdeyden.

Keskitymme vain oleelliseen. Siksi pystymme esittämään yhdessä päivässä koko videotuotannon. Tulet yllättymään miten nopeasti omaksut formaatit, tekniikat ja tuotannon vaiheet. Kurssi antaa perustaidot kuvaamiseen, valaisuun, äänittämiseen, editointiin ja julkaisemiseen.

Kurssimateriaali on päivitetty sisältämään kaiken sen oleellisen ja upouusimman tiedon, jota tulet tarvitsemaan videotuotannossasi. Kaikki kurssilla esitetyt asiat löytyvät kurssimateriaalista muistinvirkistämistä varten, jotta voit keskittyä täysillä opetukseen. Laadukas materiaali mahdollistaa asioiden nopean käsittelyn.

Videotuotannon perusteet haltuun kahdessa osassa

Videotuotannon aloittaminen toteutetaan etäkurssina ja Videotuotanto käytännössä läsnäkurssina. Videotuotanto käytännössä -kurssilla käsitellään läsnäoloa vaativat edistyneet asiat, kuten kalustointensiivinen kuvaus-, valaisu- ja äänitysharjoittelu. Tavoitteista ja lähtötiedoista riippuen voit osallistua joko vain toiselle tai molemmille kurssille.

Tarjoamme kokonaisuuden hintaan 1280 € + alv, kun ilmoittaudut kerralla molemmille kursseille. Läsnäosio pidetään Tampereella Nabeina Studiolla sitten, kun se sopii sinun aikatauluusi.

Kouluttaja

Kouluttajana toimii DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy. Vesan YouTube kanavalla on lähes 30 000 seuraajaa ja 15 miljoonaa kävijää, ja sillä on onnistuttu tekemään merkittävää kansainvälistä kauppaa. Vesa on hyvin pitkän linjan inspiroiva kouluttaja, yksi kuuluisimmista tietoliikenne-, verkotus- ja digimediasektoreilla.

Askarruttaako jokin? Voit kysyä lisätietoja kurssista suoraan kouluttajalta vesa@nabeina.fi.

Ajankohdat
Kysy seuraavaa toteutusta
Kesto
1 päivä
Kouluttaja
DI Vesa Parkkari, Nabeina Oy
Hinta
690 € + alv
Kiinnostaako kurssi?

Liity odotuslistalle niin olemme yhteydessä sinuun, kun tiedämme milloin seuraava toteutus pidetään.

Oma kurssi yrityksellesi?

Kun osallistujia on useampia samasta yrityksestä, pyydä tarjous omasta kurssista. Kurssin sisältöä voidaan räätälöidä tarvittaessa.

Ohjelma

9.00Aloitus
  • Etäkurssi avautuu, yhteyksien tarkistus ja ilmoittautuminen
9.30DV-, HD- ja 4K-formaatit
  • SD/HD/4K, PAL, pikselit, pakkaus, nopeus, laatu, 4.2.0, i/p, USB, USB-C, HDMI, Firewire, 4K/1080/720/576, FullHD/HDready, Mpeg2ts, Mpeg4avc, HEVC, H.265
10.30Digitaaliset videokamerat
  • Kameratyypit, laatu, kenno, aukko, suljinnopeus, gain, manuaali/auto, muistikortti, parhaat kamerat
11.30Lisälaitteet
  • Kamerajalka, gimbal, slider, drone
  • Lisälaitteiden käyttötekniikka ja -tarve
12.00Lounas
13.00Valaisu ja äänitys
  • Videovalaisun perusteet, kelvin, lumen, valaisimet, ledivalot
  • Äänittämisen perusteet, mikrofonit, XLR / MiniPlug / USB, nappi / puikko / kapula, erillisäänitin, lainalaisuudet, suositukset
14.00Iltapäiväkahvi
14.30Videoeditoinnin perusteet
  • Kuvattu aineisto projektipaneeliin, trimmaus monitoripaneeliin, ryhmittely aikajanalle, suora leikkaus, ristikuva, työkaluikkunoiden hallinta, siirtymä- ja videoefektit, kerrokset, kuva kuvan päällä, tekstitys
15.30 - 16.15Videot YouTubeen ja sosiaaliseen mediaan
  • Streamaus, pakkaaminen, julkaiseminen
  • YouTube / Facebook -integraatio

Aiheeseen liittyviä kursseja

Relevantum Oy • Y-tunnus 0864388-7 • Tampere • kurssit@relevantum.fi