React & Redux

Kaksipäiväinen käytännönläheinen kurssi myös etänä

React-projektin onnistumisen takaa, että Reactin konsepteja ja käytäntöjä hyödynnetään oikein. Koodin johdonmukaisuus, testattavuus ja skaalautuvuus ovat keskeisessä roolissa, kun kehittäjätiimin koko kasvaa ja projektilta vaaditaan pitkää ikää. React on ollut jo useita vuosia tuotekehityksen vetonaula monessa yrityksessä.

Mikä React on? React on vuonna 2013 julkaistu JavaScript-kirjasto käyttöliittymäsovellusten kehittämiseen: web-, mobiili- ja työpöytäsovellukset onnistuvat kaikki React-pohjaisilla työkaluilla. Reactin konseptit ja käytännöt mahdollistavat vaativimpienkin käyttöliittymien toteuttamisen. Esimerkiksi Slack, Facebook ja Twitter nojaavat Reactiin kaikkein keskeisimmissä tuotteissaan.

Entä mikä on Redux ja mihin sitä käytetään? Datan käsittely on yksi tärkeimmistä asioista React-sovelluksessa. Redux on JavaScript-kirjasto, jolla sovelluksen tila pysyy kurissa parhaalla mahdollisella tavalla. Redux on muodustunut vuosien saatossa alan standardiksi sen takaaman skaalautuvuuden ja testattavuuden ansiosta.

Rakennamme kurssin aikana sovelluksen, jossa korostuu tärkeimmät asiat React-projektin onnistumisen kannalta. Kurssin sisältö pohjautuu kouluttajan pitkään kokemukseen useista React-projekteista ja Reactin kouluttamisesta. Sisältöä päivitetään jatkuvasti ja käytämme aina kirjastojen tuoreimpia versioita.

Kurssilta saat mukaasi vankan perustan seuraavaa React.js-projektiasi varten sekä huolella laaditun ja kattavan materiaalipaketin, jotta asiat eivät unohdu heti kurssin jälkeen. Kurssilla käytetään React-sovelluskehitykseen tehtyä virtuaalikonetta. Virtuaalikone on luonnollisesti käytössäsi myös kurssin jälkeen kuin myös kaikki kirjoittamasi koodit.

Kurssi on kohdennettu web-kehittäjille ja arkkitehdeille, joilla HTML ja JavaScript ovat päivittäisessä käytössä. Aikaisempi kokemus fronttikehityksestä esimerkiksi Angular, Vue.js tai Ember on eduksi, mutta ei pakollista. Vaikka olisit jo ehtinyt perehtyä Reactiin tai käytät sitä jo työprojektissa, saamme hiottua osaamisesi entistä timanttisemmaksi. Moni ns. “itseoppinut” kokee saavansa kurssista paljon irti ja varmuutta tekemiseen.

Kouluttajana toimii Jukka Tupamäki, jolla on vuosien kokemus Reactin kouluttamisesta sekä React-projektien vetämisestä kurssilla käytettävillä työkaluilla. Voit olla varma, että kysymyksiisi vastataan parhaalla mahdollisella tiedolla ja taidolla. Palautteissa annetaan jatkuvasti kiitosta Jukan esiintymistaidoista ja opetuksen laadukkaasta sisällöstä.

Kurssipalautteiden perusteella arvosanaksi on muodostunut 4.5/5. Palautteissa kehutaan lähes jokaisen toteutuskerran jälkeen käytännönläheisyyttä sekä perusteellisuutta. Tässä otteita palautteista:

  • “Hyvin kattava kurssi ja kouluttajan oma osaaminen oli vakuuttavaa, mikä luo uskottavuutta siihen, miten hommat kuuluisi tehdä. Oikein tyytyväinen kurssiin kaiken kaikkeaan.”
  • “Hyvä läpikäynti, miten React-sovellukset yleensä rakentuu. Sai hyvän käsityksen rakennuspalikoista ja työkaluista, mitä kannattaa ja voi käyttää. Tästä on hyvä lähteä syventämään osaamista.”
  • ”Loistava koulutus. Mentiin todella paljon läpi asioita ja opittiin paljon myös muista asioista kuin pelkästä Reactista.”
  • ”Kokonaisuutena erittäin hyvä koulutus. Pisteet ajankäytöstä ja suuren määrän tiedon mahduttamisesta lyhykäiseen aikaan.”

React & Redux -kurssi yritykseesi?

Yrityskohtaisesti pidettäessä kurssilla voidaan käsitellä aihetta juuri teidän projektien ja tarpeiden näkökulmasta. Kurssi voidaan järjestää yrityksen tiloissa tai muussa opetuskäyttöön soveltuvassa paikassa kaikkialla Suomessa. Kansainvälisille yrityksille voimme pitää kurssin myös muualla Euroopassa. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous yrityksellesi!

Monta toimipistettä ympäri Suomea tai eri maissa? Ei hätää. Kursseille voi osallistua myös etänä.

Tämä kurssi on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Ajankohdat
24.8.-25.8.2021, Etäkurssi
Kesto
2 päivää
Kouluttaja
DI Jukka Tupamäki
Hinta
1550 € + alv
Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse.

Lähiopetuksessa kurssin hintaan sisältyy opetuksen ja materiaalin lisäksi myös ohjelmaan merkityt tarjoilut. Pidätämme oikeudet hinta- ja sisältömuutoksiin.

Oma kurssi yrityksellesi?

Kun osallistujia on useampia samasta yrityksestä, pyydä tarjous omasta kurssista. Kurssin sisältöä voidaan räätälöidä tarvittaessa.

Ohjelma

Päivä 1

Aloitamme React-sovellusten perusteilla, jotta toimintaympäristö, komponenttien luonti, suunnittelu ja JSX-syntaksi tulevat osaksi työkalupakkiasi. Deklaratiivisen koodin edut osaat tämän päivän jälkeen selittää vaikka unissasi.

Käytämme Create React App -työkalulla luotavaa projektipohjaa, jonka avulla pääsemme tekemiseen heti käsiksi. React Routerilla toteutamme sovellukselle sivurakenteen ja navigoinnin. Tuorein JavaScript-syntaksi tulee myös näiden parin päivän aikana tutuksi, jos sitä ei vielä ole tullut vastaan.

Käsittelemme myös tärkeimmät käytännöt koodin uudelleenkäyttöön ja perehdymme React-sovellusten testaamiseen. Molempien päivien aikana käsittelemme sekä luokkakomponentteja että funktiokomponentteja hookkeja unohtamatta.

Päivä 2

Toisen päivän painotus on Redux-kirjaston käytössä. Reduxin avulla sovelluksen tila ja eri suuntiin virtaava data saadaan kuriin skaalautuvasti ja suoraviivaisesti.

Päivän aikana käymme läpi Reduxin perusteet perinpohjaisesti sekä perehdymme sovelluksen tilan suunnitteluun ja sovelluksen tilaan liittyvään problematiikkaan. Synkroninen ja asynkroninen maailma Reduxissa tulevat tutuiksi kuin myös relaatioiden toteuttaminen.

Lisäksi luomme lomakkeita Redux Form -kirjastolla ja perehdymme miten monimutkaistenkin lomakkeiden toteuttaminen validointeineen onnistuu. Käytämme myös REST-rajapintaa Reduxissa säilöttävän datan lataamiseen ja päivittämiseen.

Datapuolen testaaminen on keskeinen osa Redux-osuutta.

Relevantum Oy • Y-tunnus 0864388-7 • Tampere • kurssit@relevantum.fi